## AGRICULTURE & WATER QUALITY ADVISORY COMMITTEE May 3, 202 – 8:30am to 11:30am

Join Zoom Webinar ID: 847 9535 3222 Phone in option Call:(253) 205-0468 Webinar ID: 895 9535 3222

Find your local number

Please follow the **Zoom link** to attend the meeting virtually. If you are a committee member, please be prepared to share your video when you are speaking. Public attendees will be able to observe the meeting.

## **AGENDA**

Time	Topic	Lead
8:30-8:40am	Greetings and Introductions Start the meeting. (10 minutes)	Director Laura Watson, Ecology and Bill Dewey, Pacific Coast Shellfish Growers Association
8:40-8:50am	Water Adjudication Update (10 minutes)	Director Laura Watson, Ecology
8:50-9:00am	Climate Commitment Act Fuel Surcharges (10 minutes)	Director Laura Watson, Ecology
9:00-9:15am	<ul> <li>Water Quality Program Updates</li> <li>Legislative Updates</li> <li>Nonpoint plan &amp; Voluntary Clean Water Guidance for Agriculture</li> <li>Regional fieldwork update</li> <li>(15 minutes)</li> </ul>	Water Quality Program Manager Vince McGowan, Ecology
9:15-9:50am	Columbia River Basin Restoration Funding Assistance Program (35 minutes)	Karl Rains, Ecology
9:50-10:00am	Break (10 minutes	All
10:00-11:00am	Palouse Conservation District Programs  • Education & outreach  • Research & monitoring  • Conservation  (60 minutes)	Jodi Prout, Ryan Boylan, Brad Johnson, Palouse Conservation District, and Sheryl & Ariel Hagen-Zakarison
11:00-11:20pm	Round Table Discussion (20 minutes)	All
11:20-11:30am	Wrap-up  ● Fall meeting (10 minutes)	Director Laura Watson, Ecology and Bill Dewey, Pacific Coast Shellfish Growers Associations