## WALLA WALLA BASIN ADVISORY COMMITTEE (BAC) AGENDA

Wednesday, March 22, 2023

1:00 p.m. – 4:00 p.m.

Room 2023-24 | Water & Environment Center at WWCC | 640 Water Center Drive

Hybrid Meeting (<u>WebEx instructions below</u>)

Time*	Agenda Item (Action items are marked with "!")	Reference Materials	Presenter(s)
1:00 (10 mins)	<ul> <li>Welcome, Introductions, Review Agenda</li> <li>Welcome and opening remarks</li> <li>Introductions</li> <li>Review agenda</li> </ul>	Agenda	<ul> <li>Chris Kowitz, on behalf of Tri- Sovereigns</li> <li>Susan Gulick, Facilitator</li> </ul>
<b>1:10</b> * <i>(45 mins)</i>	<ul> <li>Metering and Reporting Requirements</li> <li>General requirements</li> <li>Data collected</li> <li>BAC questions and discussion</li> </ul>		<ul> <li>Chris Kowitz &amp; Jen Woody, OWRD</li> <li>Jaime Short &amp; Patrick Cabbage, ECY</li> <li>Susan Gulick, Facilitator</li> </ul>
1:55* (40 mins)	<ul> <li>Floodplains and Habitat</li> <li>Briefing on consultant scoping memo</li> <li>BAC Member Questions/Discussion</li> </ul>	Scoping memo	<ul> <li>David Pilz and Amanda Cronin, AMP Insights</li> <li>BAC Members</li> </ul>
	There will be a 10-minute BREA	K around 2:35	5
<b>2:45</b> * (45 mins)	<ul> <li>Water Quality in the WW Basin</li> <li>Overview of water quality in the basin</li> <li>Plans to address water quality problems</li> <li>BAC discussion/input <ul> <li>Linkages with WWW 2050 Strategic Plan</li> </ul> </li> </ul>		<ul> <li>Don Butcher, OR DEQ and Jenny Weathered, ECY</li> <li>Susan Gulick, Facilitator</li> <li>BAC Members</li> </ul>
<b>3:15</b> * <i>(30 mins)</i>	<ul> <li>Updates</li> <li>Economic Conference in May</li> <li>Draft Communications Strategy/Spring Workshop</li> <li>Updated BAC Issues and Tasks for 2023</li> <li>Project and funding updates from BAC members</li> <li>Updates from each Working Group</li> <li>Upcoming Meeting Dates</li> <li>Future agenda or field trip requests</li> </ul>		<ul> <li>Nick Velluzzi, WWCC</li> <li>Brook Beeler/Chris Kowitz</li> <li>Facilitation Team</li> <li>BAC Members</li> </ul>
<b>3:45</b> * <i>(10 mins)</i>	Public Comment		Susan Gulick, Facilitator
<b>3:55*</b> <i>(5 mins)</i>	Closing <ul> <li>Next Steps</li> <li>Closing comments</li> </ul>		<ul> <li>Amanda Cronin, Project Manager</li> <li>Brook Beeler, ECY, for Tri- Sovereigns</li> </ul>
4:00*	Adjourn		Susan Gulick, Facilitator

\*All times are approximate and may change



## **WebEx Instructions**

Join online:

https://cascadia.webex.com/cascadia/j.php?MTID=m59079c98d3f56ff6f56dedf7ec8d5798 Meeting ID: 2450 774 9951

Password: WWPh2

## Join by phone:

1-650-479-3208; Access code: 2450 774 9951

For any technical issues, please email Brent Edgar at <u>brent@cascadiaconsulting.com</u>.

