## DRAFT WALLA WALLA BASIN ADVISORY COMMITTEE (BAC) AGENDA

Wednesday, February 26, 2025 | 1:00-4:30 p.m.

Room 2023-24 | Water & Environment Center at WWCC | 640 Water Center Drive

Hybrid Meeting (Zoom instructions below)

	hybrid Meeting ( <u>200m mstruct</u>		
Time*	Agenda Item (Action items are marked with "!")	Reference Materials	Presenter(s)
1:00 (10 mins)	<ul> <li>Welcome, Introductions, Review Agenda</li> <li>Welcome and introductions</li> <li>Review agenda</li> <li>Opening remarks</li> </ul>	Agenda	<ul> <li>Larry Mattson, Ecology, on behalf of the Tri- Sovereigns</li> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> </ul>
1:10 (20 mins)	<ul> <li>Bennington Fish Ladder</li> <li>Updates</li> <li>BAC member questions and discussion</li> </ul>		<ul><li>Karen Robison, USACE</li><li>BAC members</li></ul>
<b>1:30</b> (15 mins)	<ul> <li>Oregon Legislation</li> <li>Overview of Walla Walla Basin legislation in Oregon</li> <li>BAC member questions and discussion</li> </ul>	<u>SB 761</u>	<ul><li>Chris Marks, CTUIR</li><li>BAC members</li></ul>
<b>1:45</b> (35 min)	<ul> <li>Updates</li> <li>Upcoming and recent events</li> <li>Draft developed water policy</li> <li>Bi-State Flow Study update</li> <li>Drought Plan project update</li> <li>Other updates?</li> <li>We'll test out this new time for the updates during the February meeting and welcome feedback!</li> </ul>		<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> <li>Amanda Cronin, Project Manager</li> <li>BAC members</li> <li>Melissa Downes, Ecology and Chris Marks, CTUIR</li> </ul>
	There will be a 10-minute BREAK	k around 2:20	-
<b>2:40</b> (80 mins)	<ul> <li>2025 Walla Walla Basin Watershed Strategy Priorities</li> <li>Brief Implementation Plan and near-term priority overview.</li> <li>Tri-Sovereign share out about their 2025 priorities</li> <li>Implementors and BAC members to share their 2025 priorities and any key project updates in alignment with Implementation Plan</li> <li>BAC member questions and discussion</li> </ul>	Tri-Sovereign 2025 Priorities Implementation Plan Executive Summary	<ul> <li>Amanda Cronin, Project Manager</li> <li>Brook Beeler, Ecology, Chris Kowitz, OWRD, and Chris Marks, CTUIR</li> <li>Implementors/BAC members</li> </ul>
<b>4:00</b> (20 mins)	<ul> <li>BAC Member Roles and Caucus Vacancies</li> <li>Introduce discussion and review the roles and expectations of BAC members, to continue discussion in March.</li> <li>Note the current BAC Caucus vacancies.</li> </ul>	WWBAC Member and Caucus Roles Discussion Guide	<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> <li>BAC members</li> </ul>
4:20 (5 mins)	Public Comment		<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> </ul>
<b>4:25</b> (5 mins)	<ul> <li>Closing</li> <li>Next steps</li> <li>Rotating BAC Member closing remarks</li> </ul>		<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> <li>Linda Herbert, Blue Mountain Land Trust, Recreation/Quality of Life Interest Group</li> </ul>



4:45 – 6:00 pm	WW BAC Happy Hour!	
	Please join us for an optional no-host happy hour at The Green Lantern Tavern	
	(1606 E. Isaacs Ave, Walla Walla WA 99362)	

\*All times are approximate and may change

## **Zoom Instructions**

## Join Online:

https://us02web.zoom.us/j/82785353345?pwd=1Hvyh3UYPHK8dDRFbxUwIa4JfHbyfd.1 Meeting ID: 827 8535 3345 Passcode: wwBAC25

## Join by phone (One tap mobile):

+13052241968,,82785353345#,,,,\*8524464# US +13092053325,,82785353345#,,,,\*8524464# US

For any technical issues, please email Alle Brown-Law at <u>alexandra@cascadiaconsulting.com</u>.

