## **DRAFT WALLA WALLA BASIN ADVISORY COMMITTEE AGENDA**

Wednesday, May 28, 2025 | 1:00 - 4:00 p.m. Room 2023-24 | Water & Environment Center at WWCC | 640 Water Center Drive Hybrid Meeting (Zoom instructions below)

Time*	Agenda Item (Action items are marked with "!")	Reference Materials	Presenter(s)
<b>1:00</b> (15 mins)	<ul> <li>Welcome, Introductions, Review Agenda</li> <li>Welcome and introductions</li> <li>Review agenda</li> <li>Opening remarks</li> </ul>	Agenda	<ul> <li>Larry Mattson, Ecology, on behalf of the Tri-Sovereigns</li> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> </ul>
<b>1:15</b> (25 min)	<ul> <li>Port of Walla Walla project updates</li> <li>Updates on the Port projects relating to municipal water systems, industrial water uses, and economic development perspectives on Port properties.</li> <li>BAC member discussion and questions</li> </ul>		<ul> <li>Patrick Reay, Jay Hester, Port of Walla Walla</li> <li>Amy Schwab, Port Commissioner</li> </ul>
<b>1:40</b> (55 mins)	<ul> <li>OCR project funds and update on OR legislative session</li> <li>Discuss current status of the WA OCR capital project funds and project funding requests</li> <li>Share updates with the BAC about the OR legislative session</li> </ul>		<ul><li>Melissa Downes, Ecology</li><li>Anton Chiono, CTUIR</li><li>BAC Members</li></ul>
	There will be a 10-minute break ar	round 2:35	
<b>2:55</b> (15 mins)	<ul> <li>Fall Open House discussion</li> <li>Reporting out ideas we've heard so far</li> <li>Discuss and brainstorm approach for the fall open house; look ahead to the June 3 PFO working group meeting</li> </ul>		<ul><li>Alexandra Doty, Facilitator</li><li>BAC members</li></ul>
<b>3:10</b> (10 mins)	Confirm 2025 BAC Meetings     Discuss and confirm BAC meeting schedule for remainder of 2025		Alexandra Doty, Facilitator
<b>3:20</b> (30 min)	<ul> <li>Updates</li> <li>Project and funding updates</li> <li>Upcoming and recent events</li> <li>Working Group updates</li> <li>Return to the River share out</li> <li>Fisheries update</li> <li>Agenda and field trip suggestions</li> <li>Other updates?</li> </ul>		<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> <li>Amanda Cronin, Project         Manager</li> <li>Jerimiah Bonifer, CTUIR</li> <li>BAC members</li> </ul>
<b>3:50</b> (5 mins)	Public Comment		Alexandra Doty, Facilitator
<b>3:55</b> (5 mins)	<ul><li>Closing</li><li>Next steps</li><li>Rotating BAC Member closing remarks</li></ul>		<ul> <li>Alexandra Doty, Facilitator</li> <li>BAC member closing remarks, still to be determined. Please reach out to Alexandra if you are interested!</li> </ul>

<sup>\*</sup>All times are approximate and may change.



## **Zoom Instructions**

## Join Online:

 $\underline{https://us02web.zoom.us/j/82785353345?pwd=1Hvyh3UYPHK8dDRFbxUwIa4JfHbyfd.1}$ 

Meeting ID: 827 8535 3345

Passcode: wwBAC25

## Join by phone (One tap mobile):

+13052241968,,82785353345#,,,,\*8524464# US

+13092053325,,82785353345#,,,,\*8524464# US

For any technical issues, please email Alle Brown-Law at <u>alexandra@cascadiaconsulting.com</u>.

