WALLA WALLA BASIN ADVISORY COMMITTEE AGENDA

Wednesday, June 25, 2025 | 1:00 - 4:00 p.m.

Room 2023-24 | Water & Environment Center at WWCC | 640 Water Center Drive

Hybrid Meeting (Zoom instructions below)

Time*	Agenda Item (Action items are marked with "!")	Reference Materials	Presenter(s)
1:00 (10 mins)	 Welcome, Introductions, Review Agenda Welcome and introductions Review agenda Opening remarks 	Agenda	 Ross Deardorff, OWRD, on behalf of the Tri-Sovereigns Alexandra Doty, Facilitator
1:10 (50 mins)	 OCR Project List Decision (!) Continuing the discussion from the May meeting on selecting projects for OCR funding Tentative: Updates on the OR legislation BAC member discussion and decision (!) on which package to recommend to the Tri-Sovereigns 	Discussion guide	 Amanda Cronin, Project Manager Alexandra Doty, Facilitator Melissa Downes, Ecology BAC members
2:00 (30 min)	 Walúula Floodplain Restoration Project Overview of the project occurring in coordination between CTUIR and the McNary National Wildlife Refuge BAC member questions 		 Ethan Green, CTUIR Steve Kahl, Mid-Columbia River NWRC BAC Members
	There will be a 10-minute break ar	round 2:30	
2:40 (20 mins)	 Federal Funding Update What we know about changes to funding BAC member discussion and questions 		Andrew Purkey, AMP InsightsBAC Members
3:00 (15 mins)	 WA Legislative Report and Developed Water Policy Update Share an update on the WA legislative report in advance of the June 30 publication deadline. Brief update on the developed water policy BAC member discussion and questions 		Noah Wetzel, EcologyJaime Short, Ecology
3:15 (15 mins)	 Fill BAC Caucus Vacancies (!) BAC Decision Item: Discuss and consider approval of proposed BAC caucus vacancies within the Local Government, Federal Government, and Agriculture Caucuses 		Alexandra Doty, FacilitatorBAC Members
3:30 (25 min)	 Updates BAC summer schedule Upcoming and recent events Project and funding updates Working Group updates Agenda and field trip suggestions Other updates? 		 Alexandra Doty, Facilitator Amanda Cronin, Project Manager BAC members
3:50 (5 mins)	Public Comment		Alexandra Doty, Facilitator
3:55 (5 mins)	Next steps Rotating BAC Member closing remarks		 Alexandra Doty, Facilitator Tentative: Steve Martin, Snake River Salmon Recovery Board,



		Environment/Recreation & Quality of Life Caucus
4:30 – 6:00 (Optional)	Happy hour and retirement celebration at The Green Lantern Tavern!!	
	 Join us for a no-host happy hour to celebrate Frank's retirement. 	

^{*}All times are approximate and may change.

Zoom Instructions

Join Online:

 $\underline{https://us02web.zoom.us/j/82785353345?pwd=1Hvyh3UYPHK8dDRFbxUwIa4JfHbyfd.1}$

Meeting ID: 827 8535 3345

Passcode: wwBAC25

Join by phone (One tap mobile):

+13052241968,,82785353345#,,,,*8524464# US

+13092053325,,82785353345#,,,,*8524464# US

For any technical issues, please email Alexandra Doty at adoty@cascadiaconsulting.com.

