

AGENDA

Cedar-Sammamish (WRIA 8)

Watershed Restoration and Enhancement Committee meeting

Thursday, October 24, 2019 | 9:30 a.m. - 12:30 p.m. | Committee website

Location
Room 1AB
Ecology NW Regional Office
3190 160th Ave SE, Bellevue

Committee Chair Stephanie Potts Stephanie.Potts@ecy.wa.gov 425-649-7138

Handouts

Consumptive use memo - draft Consumptive use calculator Project screening criteria memo Climate change discussion guide

Welcome, Introductions, and Standing Business

9:30 a.m. | 10 minutes | Facilitator | Decision

- · Review agenda.
- Approve September meeting summary.
- Updates and announcements.

Public Comment

9:40 a.m. | 10 minutes | Facilitator

Consumptive Use

9:50 a.m. | 50 minutes | Technical Consultants | Presentation and discussion

- Report out from Oct 21 Technical Workgroup Meeting.
- Presentation and demonstration of consumptive use calculator and estimate.
- Discuss factors to consider for the offset target.

Climate Change

10:40 a.m. | 30 minutes | Facilitator | Discussion – see discussion guide

Objective: Discuss potential climate change impacts and if/how to address them in WRE plan.

Break

Identifying Potential Projects

11:20 a.m. | 45 minutes | Chair & Technical Workgroup | Discussion

- Discuss approach for developing the project list.
- Review and discuss draft project screening criteria.

Streamflow Restoration Competitive Grants Update

12:05 p.m. | 15 minutes | Chair | Presentation

Next Steps and Action Items

12:20 p.m. | 10 minutes | Facilitator & Chair

Next meeting—Tuesday, December 10 from 9:30 a.m. - 12:30 p.m., Ecology Northwest Regional Office