

AGENDA

Cedar-Sammamish (WRIA 8)

Watershed Restoration and Enhancement Committee meeting

Thursday, July 23, 2020 | 9:30 a.m. - 12:30 p.m. | Committee website

Location
WebEx
Meeting #: 133 188 7799
Password: sammamish8
https://watech.webex.com/

Committee Chair
Stephanie Potts
Stephanie.Potts@ecy.wa.gov
425-649-7138

Handouts (link to meeting folder)
Project development tracking sheet
Project tiering criteria descriptions
Draft policy chapter template
Consumptive Use Decision Memo
Comments on WRE Plan chapter 1-3

Click here to join the WebEx meeting

Welcome, Introductions, and Standing Business

9:30 a.m. | 20 minutes | Facilitator | Decision

- Review agenda
- Approve June meeting summary
- Updates and announcements

Public Comment

9:50 a.m. | 5 minutes | Facilitator

Projects

9:55 a.m. | 55 minutes | Chair & Technical Workgroup | Discussion

- Recap of July 14 Technical Workgroup meeting.
- Share workgroup recommendations for water rights acquisitions, water offset projects, and additional habitat projects and ask for Committee support for including those projects in the plan.
- Status update on other water offset projects still in development.
- Update on tiering the project list.

- Break -

Adaptive Management

11:00 a.m. | 25 minutes | Facilitator | Discussion

- Recap adaptive management discussion at July 8 policy subgroup meeting.
- Gather input on key components for adaptive management.

Policy Recommendations

11:25 a.m. | 15 minutes | Facilitator | Discussion

- Recap of July 8 policy subgroup meeting.
- Discuss process for drafting the policy chapter and share policy chapter template.

Consumptive Use and Offset Target

11:40 a.m. | 20 minutes | Chair | Decision

- Committee decision on consumptive use estimate to include in the plan.
- Discuss adding a safety factor or offset target to the consumptive use estimate.

WRE Plan

12:00 p.m. | 25 minutes | Facilitator | Discussion

• Share comments received and get Committee guidance on how to address comments.

Next Steps and Action Items

12:25 p.m. | 5 minutes | Facilitator & Chair